Ανακοινώσεις


Δοκιμαστική πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία του De Gruyter

Περιγραφή: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημερώνει τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας ότι μετά από διαπραγματεύσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) με τον εκδοτικό οίκο De Gruyter, έχει εξασφαλισθεί, τρίμηνη περίοδος δωρεάν δοκιμαστικής χρήσης (trial) της εκτενούς συλλογής ηλεκτρονικών βιβλίων του προαναφερθέντος εκδοτικού οίκου. Η συγκεκριμένη συλλογή αποτελείται από περισσότερα από 160.000 ηλεκτρονικά βιβλία από 56 συνεργαζόμενους εκδότες, συμπεριλαμβανομένου και του University Press Library.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Δευτέρα, Ιανουάριος 29, 2024

Επίσκεψη μαθητών στο Παράρτημα Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης

Περιγραφή: 

Την Πέμπτη, 21-12-2023, οι μαθητές που συμμετέχουν στον Όμιλο οργάνωσης της σχολικής βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Αγιάσου επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Η ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης έγινε από την βιβλιοθηκονόμο κυρία Καλλιόπη Τσιλικλή, η οποία αρχικά μίλησε για την ιστορία του Πανεπιστημίου και τη δημιουργία της Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια έδωσε χρηστικές πληροφορίες για τον τρόπο ταξινόμησης, καταχώρησης, εύρεσης και δανεισμού βιβλίων, συγγραμμάτων και ποικίλου εντύπου υλικού.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2024

Έναρξη δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση CNKI Express

Περιγραφή: 

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), παρέχεται στις χρήστριες και τους χρήστες των Βιβλιοθηκών που είναι μέλη του, η δυνατότητα εξάμηνης δοκιμαστικής χρήσης της βάσης China National Knowledge Infrastructure (CNKI) που είχε αναπτυχθεί από το Tsinghua University.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2024

Έγκριση σύναψης σύμβασης με τον εκδότη DeGruyter

Περιγραφή: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημερώνει τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών έχει συμπεριλάβει στους όρους ανανέωσης της σύμβασης του με τον εκδότη DeGruyter για το έτος 2024, την δυνατότητα δημοσίευσης σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης 35 συνολικά επιστημονικών άρθρων.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2024


Ενημέρωση για δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση Statista Marketing Material

Περιγραφή: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), ενημερώνει την Ακαδημαϊκή Κοινότητα για την δυνατότητα δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση Statista Marketing Material.

Η δοκιμαστική πρόσβαση θα παρέχεται έως την 31η-12-2023.

Περισσότερες πληροφορίες για την βάση και οδηγίες για την πρόσβαση σε αυτήν, υπάρχουν στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) που ακολουθεί.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Statista Campus License

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Πέμπτη, Οκτώβριος 19, 2023

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού κατά την χειμερινή περίοδο του Ακαδημαϊκού Έτους 2023-24

Περιγραφή: 

Το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού στα Παραρτήματα της Βιβλιοθήκης έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 διαμορφώνεται ως εξής:

Παράρτημα Μυτιλήνης
Δευτέρα, Πέμπτη: 8:00 - 20:00
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 8:00 - 15:30

Παράρτημα Χίου
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:30 - 15:00
Τετάρτη: 8:30 - 18:00

Παράρτημα Σάμου
Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 8:00 - 16:00
Τετάρτη: 8:00 - 19:00
Πέμπτη: 8:00 - 18:00

Παράρτημα Ρόδου
Δευτέρα - Παρασκευή: 7:30 - 19:00

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 29, 2023

Σεμινάρια εκδοτών επιστημονικών περιοδικών για την δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης

Περιγραφή: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημερώνει τα μέλη της Πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας ότι τους προσεχείς μήνες, εκδότες επιστημονικών περιοδικών που έχουν συνάψει συμφωνία με τον ΣΕΑΒ για την προώθηση της ανοικτής πρόσβασης, θα διεξάγουν στοχευμένα ανά επιστημονικό πεδίο σεμινάρια με αντικείμενο την δημοσίευση άρθρων σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης στα περιοδικά αυτών.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Μάρτιος 21, 2023

Διαδικτυακό σεμινάριο OpenAIRE για τον Ευρωπαϊκό Μετασχηματισμό στην Αξιολόγηση της Έρευνας

Περιγραφή: 

Το OpenAIRE σε Ελλάδα και Κύπρο οργανώνει μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις, τα εργαλεία και τις βέλτιστες πρακτικές που υποστηρίζουν την εφαρμογή της Ανοικτής Επιστήμης στον Ευρωπαϊκό και Εθνικό Ερευνητικό Ιστό και στο EOSC.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023

Έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας δημοσίευσης Ανοικτής Έρευνας HEAL1000

Περιγραφή: 

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν συνεργασίας του ιδίου με τον εκδότη Ανοικτής Έρευνας F1000, διατίθεται σε όλους τους ερευνητές που έχουν σχέση με τα 43 ιδρύματα-μέλη του προς χρήση, η πύλη HEAL1000, μια πλατφόρμα δημοσίευσης Ανοικτής Έρευνας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Φεβρουάριος 14, 2023

Σελίδες